Wandelingen

Er zijn diverse belevingswandelingen mogelijk:

  1. Natuurlijk wandelen
  2. Wandelingen voor feestelijke gebeurtenissen ( jubilea etc.)
  3. Verrassend wandelen
  4. Stiltewandelingen
  5. Ommetje Grebbeberg
  6. Zingevingswandelingen
  7. Op bergen en op dalen
  8. Rolstoelwandelingen
  9. Wandelingen voor bedrijfsuitjes /’groene’ teamuitjes
  10. Wandelingen in combinatie met een verrassende activiteiten (zie teamuitjes)

Het motto van elke wandeling is ‘beleef en geniet’. Een korte toelichting van de wandelingen is hieronder te vinden.

Het is erg leuk om met Wilma en Jeannette te wandelen in het bos. De dames vullen elkaar goed aan en maken de wandeling inspirerend. Het is de sfeer die het extra aangenaam maakt. Mijn afscheid was een feestje!” (Minke Schimmel).

Minke met haar collega’s

1. Natuurlijk Wandelen

Regelmatig organiseert Natuurlijk Wandelen en meer! een wandeling in de omgeving van Bennekom. Er wordt gewandeld, er wordt stil gestaan en we geven onze zintuigen alle ruimte: ruiken, kijken, proeven en luisteren. Het doel is de natuur te beleven en ontspannen te genieten. Bovendien wordt er informatie gegeven over flora en fauna en wordt er ook aandacht besteed aan cultuur-historische elementen.
Op de homepage is de actuele informatie te vinden.

Foto: Edward Smits

2. Feest en wandelen

Een jubileum, een vrijgezellenfeest, een bijzondere verjaardag… Voor elk feest is er een verrassende wandeling te bedenken met speelse elementen die passen bij het specifieke feestje.
Ook kun je op een andere manier feestelijk met de natuur bezig zijn als je niet (meer) zo van wandelen houdt. Kijk bij teamuitjes/verrassende activiteiten. Kies voor jouw feest een originele invulling voor de gasten. Samen maken we er iets bijzonders van!
Informatie via natuurlijkwandelenenmeer@gmail.com.

3. Verrassend wandelen

Wandelen met gids in een bosrijke omgeving is met Natuurlijk Wandelen en meer! een bijzondere belevenis. Elke wandeling bevat verrassende onderdelen, is educatief en ook alle zintuigen doen mee: ruiken, voelen, proeven en meer. Een wandeling om van te genieten! Er zijn verschillende afstanden: een ommetje, een wandeling van 4 km of meer.
Hoe ver wil je gaan?

Natuurlijk bieden we ook altijd mogelijkheden met koffiemomenten en lunch. Ook combinaties met andere verrassende ‘groene’ activiteiten zijn mogelijk. Zie ook bij Teamuitjes in de menubalk.
Informatie: natuurlijkwandelenenmeer@gmail.com.

Koffie-/theemoment

4. Stiltewandeling

Prachtige wandelingen afgewisseld met stiltemomenten of een wandeling geheel in stilte. Volop mogelijkheden om in stilte de natuur intens te beleven wat betreft kleuren, geuren en geluiden. Of om ruimte te bieden voor creatieve ideeën, tot rust te komen, of… Diverse accenten zijn mogelijk. Deze wandeling organiseren wij graag op aanvraag. Informatie via natuurlijkwandelenenmeer@gmail.com.

Even intensief luisteren …

Door niet te spreken, zie je duidelijker” (Ghandi).


5. Ommetje op de Grebbeberg

Een wandeling met schitterende uitzichtpunten over het Rijndal, de Betuwe en het natuurgebied de Blauwe Kamer. Er wordt gewandeld langs de Zwitsers Vallei en de ringwalburg wordt bewonderd. Een afwisselend gebied met bijzondere flora vanwege de leemlagen die hier zijn. De wandeling is ongeveer 4 km en heeft veel te bieden! Deze wandeling is zonder honden. Het startpunt is het Hotel Paviljoen in Rhenen, Grebbeweg 103, tien minuten lopen van het station en naast de dierentuin.
Deze wandeling organiseren wij graag op aanvraag. Opgeven via natuurlijkwandelenenmeer@gmail.com. (De eerste volgende datum is 15 mei- zie homepage).

Bijzondere bomen op de Grebbeberg.

6. Zingevingswandeling

Een zingevingswandeling zit vol momenten van bezinning. Deelnemers staan stil bij prikkelende vragen en teksten, ze luisteren naar elkaars ideeën of worden op een creatieve manier uitgedaagd. Zo ontstaat er verdieping en inspireren de wandelaars elkaar. Er is een diversiteit van werkvormen waaruit gekozen kan worden.
Daarnaast kan er gekozen worden uit diverse thema’s. Denk aan ‘groener leven’, ’levenslessen leren uit de natuur’, ‘natuur en de Bijbel’ etc. Informatie via natuurlijkwandelenenmeer@gmail.com.

7. Op bergen en in dalen Wandelen in het Renkums Beekdal

We hebben een prachtige wandeling uitgestippeld in het Renkums Beekdal. Een gebied met beken en sprengen, langs landgoederen en bijzondere natuur. Wat is er over van de vele molens in dit gebied en wat maakt deze omgeving zo bijzonder? Een wandeling van twee uur. Startpunt-Eindpunt : De Beken – Nieuwe Keijenbergseweg 174, 6871 VZ Renkum. Meld je aan als je belangstelling hebt. Leuk voor groepen van minimaal 6 personen. Deze wandeling wordt regelmatig gelopen.
Opgeven via natuurlijkwandelenenmeer@gmail.com.

8. Rolstoelwandelingen

Voor mensen in de omgeving van Bennekom is een rolstoelwandeling ontwikkeld. Een route waar veel te zien is wat betreft de natuur en waar je anders zo maar aan voorbij zou kunnen gaan. Zo wordt een rolstoelwandeling een belevingswandeling.
Op aanvraag willen we ook elders rolstoelwandelingen gidsen. Informatie via natuurlijkwandelenenmeer@gmail.com.

9/10. Teamuitjes/bedrijfsuitjes en wandelingen

Wij bieden ook diverse verrassende activiteiten aan in combinatie met wandelingen: van culinaire ontmoetingen uit de natuur, tot spelvormen voor teams. Creatief met natuurlijke materialen, natuurfotografie voor iedereen en het spelen van de Grote Natuurquiz…
We denken graag mee om tot een originele invulling te komen. Informatie via natuurlijkwandelenenmeer@gmail.com.