Teamuitjes


Een geslaagd teamuitje moet leuk zijn voor iedereen!
Wij organiseren activiteiten in de natuur waar elke deelnemer enthousiast over kan zijn. Het kan een feestelijke wandeling worden als er iets te vieren valt, of juist een educatieve wandeling. Ook zijn er mensen die graag actief aan de slag willen of al wandelend in gesprek willen met elkaar.  Verrassend om met andere ogen in de natuur aanwezig te zijn, met doe-opdrachten en verrassende onderdelen.

Ik heb ontzettend genoten van het teamuitje voor het afscheid van een collega! Jannie vanWell

1. De Grote Natuurquiz

Wie weet het meest over de natuur? Er wordt gestreden om de titel: Slimste ‘natuurmens’. Een quiz met allerlei vragen over planten, bomen en dieren. Weet jij wat een vliegend hert is? En hoe de poep van een egel eruit ziet?
Een quiz voor iedereen!

2. Spelvormen voor teams

Met diverse spelvormen als team tegen elkaar strijden… en winnen!
Enkele voorbeelden zijn:
– Smokkelspel: het valt niet mee om goederen tussen de bomen door te smokkelen, maar gelukkig biedt het bos veel schuilplaatsen.
-Zoekspel: welk team vindt als eerste alle dingen uit het bos van de zoekkaart en lukt het om de opdracht af maken?

3. Culinaire ontdekkingen uit de natuur

Wat is er lekkerder dan eten uit de natuur? En wat is er leuker dan dit zelf te zoeken en te vinden? Plukken, proeven en genieten!
Of het nu vruchten zijn als bramen, tamme kastanjes of hazelnoten, zevenblad of madeliefjes: wij geven je een instructiekaart mee om allerlei heerlijks uit de natuur te vinden.
Al wandelend met de instructiekaart (en route) kom je veel natuurlijke lekkernijen tegen. Met de opbrengst ga je aan de slag. En zo bereid je in korte tijd een lekker recept of menu. Wat denk je van een pesto van zevenblad, broodbeleg met madeliefjes, of een kruidenboter met kruiden uit de natuur?
Het is dus verzamelen, proeven en – samen – genieten. Variaties zijn mogelijk.

Heerlijke pesto van zevenblad

4. Creatief met natuurlijke materialen

Wat ga jij maken?
Maak een kunstwerk van dat wat de natuur te bieden heeft: kastanjes, schelpen, steentjes, blaadjes, takjes en andere verrassingen uit het bos! Er zijn diverse mogelijkheden. Al wandelend kun je zelf verzamelen en met andere ogen ‘pareltjes’ uit de natuur zoeken en vinden. Eventueel met een bingokaart en/of routekaart.
Of wij verzamelen enthousiast natuurlijke materialen om een kunstwerkje te maken: van windlicht tot tuinornament… Er is volop de mogelijkheid om zelf te experimenteren.
Een gezellige activiteit voor teams, of voor een deel van het team. En er gaat een mooi aandenken mee naar huis!

5. Natuurfotografie voor iedereen

Tegenwoordig maakt iedereen foto’s met de smartphone. Vaak gaat het daarbij om mensen, situaties of om bijzondere momenten vast te leggen. Snel en flitsend.
Bij natuurfotografie gaat het om bos, vogels of andere dieren en planten. Dat maakt het fotograferen net wat anders. Je kunt b.v. vooraf al kiezen waar je op in wilt zomen (en je toch nog laten verrassen…).
Aan de hand van eenvoudige tips en trucs ga je aan de slag met fotograferen met je eigen smartphone. Al wandelend kun je de opdracht die je mee krijgt zelf invulling geven. Aan het eind kunnen we de foto’s verzamelen en projecteren. Ook kan er een wedstrijdelement worden toegevoegd. Zeker weten je door deze activiteit de natuur op een andere manier gaat beleven!

Foto: Edward Smits